Loading...

The Book of Eli / Книгата на Илай (2010)
Play

The Book of Eli / Книгата на Илай (2010)

5356 гледания
99%
1
Моля, попълнете задължителните полета.


В не много далечно бъдеще, някъде около 30 години след последната война, един самотник се разхожда по пустеещи земи, които някога са се наричали Америка. Безлюдни градове, разрушени магистрали, изсъхнала земя – всичко наоколо говори за тотална разруха. Няма цивилизация, няма закони. По улиците върлуват банди, които са готови да убият човек, заради обувките му или чаша вода или просто ей така…за нищо.
Но тези бандити не са подготвени за този странен пътешественик.
Войн, не по свой избор, а по необходимост, Илай (Дензъл Уошингтън) е човек, който иска само мир и нищо повече, но ако е предизвикан, той унищожава своя нападател, преди да се е усетил каква фатална грешка е направил. Това, което пази толкова ревностно е не своя собствен живот, а надеждата му за бъдещето. Надежда, която таи в продължение на 30 години и която е решен да осъществи. Воден от тази своя цел и напътстван от вярата си в нещо по-велико от самия него, Илай прави всичко възможно да оцелее – и да продължи напред.

Година: 2010
Държава: САЩ
Жанр: Екшън, Драма, Фантастика
Режисьор: Алън Хюз, Албърт Хюз
В ролите: Крис Браунинг, Франсис Де Ла Тур, Дензъл Уошингтън, Гари Олдман, Рей Стивънсън, Мила Кунис, Дженифър Бийлс, Майкъл Гембън, Том Уейтс
Времетраене: 118 мин.
IMDB Рейтинг: 6.8 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1037705/

Дата: януари 7, 2015